Vereniging

Het ontstaan van SV Madestein

Al in de winter van 2014 zochten de bestuursleden van de voetbalverenigingen Oranjeplein-Postduiven en ADS elkaar op voor een overleg tussen goede buren. Doelstelling van de ontmoeting was verkennen welke samenwerkingsvormen er zouden kunnen zijn. Al snel werd besloten om deze intentie zeer serieus op te pakken en samen met de Gemeente Den Haag vorm te gaan geven.
De aanleiding tot deze eerste  gesprekken was dat de gemeente de voetbalvereniging ADS had medegedeeld dat men bouwplannen had op het mooie complex van ADS en zodoende moest men sowieso haar eigen terrein verplicht gaan verlaten.

De voorbereidingen van de fusievereniging Sv Madestein vorderde ondertussen gestaag. Op 4 mei 2016 passeerden de statuten van de fusievereniging bij de notaris. Op de foto tekenen v.l.n.r penningmeester Stephen de Vries, secretaris Willem Looije en voorzitter Peter Oldenburg, de notariële stukken.

Er werd ook besloten om naast de zaalvoetbalteams en de zondagselectie ook op de zaterdag een standaardteam in te schrijven bij de KNVB. Onder leiding van trainers Wim Boere en Dennis Young zou er met een mix van jeugd en routiniers begonnen worden in de 4e Klasse. Daarmee was, na het eerder vastleggen van de trainers Patrick Pershad, Geoffrey Westerhof en Jim van Gilst voor de zondagselectie, de gehele trainersstaf bij sv Madestein voor seizoen 2016-2017 bekend.

Ook de sponsorcommissie had belangrijke vorderingen geboekt en hoopte men zo spoedig mogelijk aantal nieuwe (shirt)sponsors te kunnen verwelkomen. Zodra deze shirtsponsors bekend zouden zijn konden de nieuwe tenues geproduceerd gaan worden waarop het nieuwe verenigingslogo een prominente plek zou gaan innemen.
Op 18 juli 2016 presenteerde het bestuur van sv Madestein vol trots de nieuwe shirtsponsor. Willem Lorié van Blue Sport & Workwear ging met het bestuur van sv Madestein een langdurige samenwerking aan en leverde hiermee o.a. de nieuwe voetbalkleding aan. Zijn bedrijf zou daarmee uitermate zichtbaar zijn op en langs het veld van de nieuwe fusievereniging.

De renovatie van het complex van Oranjeplein-Postduiven inclusief de aanleg van het kunstgrasveld startte in mei 2016. De gesprekken met Sv Loosduinen over het gezamenlijk gebruik van het kunstgrasveld verliepen harmonieus en men kwam uiteindelijk overeen dat ook de sv Madestein gebruik mocht gaan maken van het kunstgrasveld.

Ondertussen stond de nieuwe fusieclub niet stil. Er werd in de maanden mei, juni, juli en augustus door vele vrijwilligers van de club enorm veel werk verricht. Er volgde een grote verbouwing aan de kantine, zoals; vernieuwing van diverse kozijnen, vernieuwing van de herentoiletten, vernieuwing van de deuren van de kleedkamers, nieuw schilderwerk van de kantine en de kleedkamers en werd het oude jeugdhonk helemaal gerenoveerd. Ook werd er een hele kabelgleuf over het terrein gegraven voor de nieuwe veldverlichting.

Op 25 juli 2016 verscheen de eerste uitgave van de ‘sv Madestein Nieuwsbrief’. Middels deze nieuwsbrief wil het bestuur van sv Madestein zoveel mogelijk leden en andere geïnteresseerden informeren over het reilen en zeilen binnen de vereniging. Naast deze nieuwsbrief was men druk bezig met een geheel nieuwe website en was de nieuwe club ook op allerlei social actief.

Seizoen 2016-2017

Tijdens de zomer was er dus flink hard gewerkt op Sportpark Madestein. Toen eenmaal de kunstgrasmat bij buurman sv Loosduinen was aangebracht en was goedgekeurd, werden er ook nog twee nieuwe dug-outs geplaatst en konden de reclameborden teruggeplaatst worden. Op vrijdagavond 26 augustus 2016 werd het kunstgrasveld officieel geopend. Samen met de voorzitters van sv Loosduinen (Edwin van der Heiden) en sv Madestein (Peter Oldenburg) verrichtte de wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport van de gemeente Den Haag, de heer Rabin Baldewsingh, om 19.15 uur de openingshandeling.

Op woensdag 28 september 2016 vond de eerste Algemene Ledenvergadering van sv Madestein plaats. Het bestuur bedankte alle aanwezigen voor hun getoonde interesse en betrokkenheid. Van de zes bestuursfuncties werden er op deze avond vijf ingevuld. Het dagelijkse bestuur bleef in de zelfde samenstelling functioneren. Peter Oldenburg continueerde het voorzitterschap, Stephen de Vries bleef penningmeester en Willem Looije jr. werd benoemd tot secretaris. Met Hans van Thuijl (wedstrijd-secretaris) en Suzanne Lems (kantine- en sponsor-commissie) was het bestuur nog niet compleet want de vacature van commissaris Technische Zaken moest nog worden ingevuld.

Op zaterdag 22 oktober vond de eerste feestavond van sv Madestein plaats en die werd meteen een succes. Meer dan 100 bezoekers genoten van meerdere Nederlandstalige zangers en hadden onder het genot van vele drankjes en hapjes een geweldige avond. Het succes was voor de feestcommissie en het bestuur een extra stimulans om meerdere feestavonden en andere activiteiten zoals pokeravonden en klaverjasavonden te gaan organiseren.

De nieuwe fusievereniging Sv Madestein kwam sterk uit de overschrijvingsperiode. Blijkbaar was er veel interesse in wat er stond te gebeuren bij Sv Madestein want zowel de zaterdag- als de zondagselectie verwelkomden tientallen nieuwe spelers.

Voor het seizoen 2016-2017 schreef het bestuur van sv Madestein voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenelftal en voor de zondagcompetitie 4 seniorenelftallen in. De zaalvoetbalafdeling van sv Madestein bestond uit 2 teams.

Dat sv Madestein zowel organisatorisch als sportief groeide in haar eerste jaar werd nog maar een keer onderstreept met haar opzet met een elftal onder de 23 jaar. Aangezien sv Madestein inzette op jonge getalenteerde voetballers met een gezonde mix van routiniers was de samenstelling van de O23 een prima weerspiegeling waarmee de club bezig was. Op dinsdagavond 1 november 2016 werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen de O23 van Quintus. De groep van sv Madestein bestond uit 16 geselecteerde spelers die onder leiding van gast trainer Kees van der Straaten, die graag als huidige speler van de selectie zijn kennis wil overdragen en wil doorgroeien binnen sv Madestein, hun talenten mochten laten zien. Helaas was Quintus een maatje (0-4) te groot maar het begin was er voor sv Madestein.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, sv Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch.


De sv Madestein zaterdag A-selectie voor aanvang van het seizoen 2016-2017.

Onder leiding van trainer Dennis Young en de bekende Haagse trainer Wim Boere kregen jonge talentvolle spelers de kans om zich verder te ontwikkelen bij de zaterdag senioren van sv Madestein. De eerste officiële wedstrijd speelde de zaterdag 1 voor de beker bij DVO’32 en werd helaas met 7-0 verloren. In de competitie echter deed sv Madestein het boven verwachting erg goed. In de eerste officiële competitiewedstrijd van de nieuwe fusieclub werd er met 0-3 gewonnen bij De Ster. In de eerste competitiehelft werden er van de 13 competitiewedstrijden er 6 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en slechts 2 keer verloren. Met 23 punten, en het doelsaldo van 34-24, ging sv Madestein op een keurige zesde positie van de ranglijst de winterstop in.

Op donderdag 12 januari 2017 vertrok de zaterdag selectie van Sv Madestein voor een vierdaags trainingskamp in Limburg. De reis te startte naar Venlo om bij de plaatselijke FC VVV een eerste training af te werken. Na de training was er een meet and greet met de selectie en staff van VVV Venlo, op dat moment de trotse koploper van de Jupiler League. Daarna vertrok de selectie naar America op de accommodatie Het Meerdaal van Center Parcs. Hierna volgden diverse activiteiten en het vervolg op de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

De zaterdag 1 van sv Madestein presteerde uitstekend in die tweede seizoenshelft en wist zelfs op de laatste wedstrijddag de 3e Periodetitel in de wacht te slepen. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 49 punten, en de doelcijfers 63 voor en 43 tegen, eindigde sv Madestein op een uitstekende vierde positie van de ranglijst, achter kampioen Duindorp SV (63 punten), RAS (53) en DUNO (50). Met de 3e Periodetitel op zak mocht sv Madestein, samen met MSV’71 en buurman sv Loosduinen, via de nacompetitie gaan proberen om te strijden voor een plaats in de 3e Klasse. De thuiswedstrijd tegen MSV’71 eindigde in 1-1 en bij sv Loosduinen werd helaas met 3-2 verloren zodat voor sv Madestein de nacompetitie was afgelopen en dus ook in het volgende seizoen in de 4e Klasse moest uitkomen.

De zondag 4e Klasse B van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: FC Blankenburg, COAL, Hsv Escamp, HDV, HWD, Sv Madestein, Pretoria, Steeds Hooger, SVV, Toofan, Victoria’04, Wanica Star en WIK.


De sv Madestein zondag selectie voor aanvang van het seizoen 2016-2017.

De zondag 1 van sv Madestein was jonge selectie die zich in het seizoen 2015-2016 (als Oranjeplein-Postduiven) keurig in de middenmoot van de 4e Klasse wist te spelen. Dit team van trainer Patrick Pershad was grotendeels in tact gebleven en had zich versterkt met maar liefst 16 nieuwe namen. Hiermee bestond de zondagselectie uit 37 spelers.
Helaas vielen de resultaten in de eerste seizoenshelft een beetje tegen voor de zondag 1 van sv Madestein want van de 12 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 12 punten, en de doelcijfers 13-21, ging men dan ook op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Ook in de tweede seizoenshelft speelde de zondag 1 van sv Madestein geen rol van betekenis in de competitie. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 22 punten, en de doelcijfers 25 voor en 45 tegen, eindigde men op een negende positie van de ranglijst.

Het bestuur van sv Madestein was zeer content met het functioneren van trainer Pershad en verlengde zodoende het contract met één seizoen. Ook leider van het eerste elftal Herman van Uffelen zou in seizoen 2017-2018 zijn werkzaamheden bij sv Madestein voortzetten.

In het eerste seizoen van sv Madestein waren er binnen de club helaas geen kampioenschappen te melden.

Seizoen 2017-2018

Het jaar 2017 was een jaar van uiterste bij sv Madestein. De eerste voetbaljaargang was voor de fusieclub sv Madestein nieuw en verrassend goed. Na afloop van dat eerste jaar maakten het bestuur de balans op met alle plussen en minnen. Voor het seizoen 2017-2018 werd voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen en voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De zaalvoetbalafdeling van sv Madestein bestond ook dit seizoen uit 2 teams.

Met vier elftallen op zondag, twee op zaterdag en twee in de zaal, met grotendeels het kader bezet zag het er in eerste instantie allemaal goed uit. Helaas werd kort voor de winterstop geconstateerd dat door tal van oorzaken sv Madestein in een heel moeilijk jaar terecht was gekomen. De veteranen waren inmiddels teruggetrokken uit de competitie en door een aantal noodzakelijke financiële ingrepen waren een aantal kaderleden gestopt. Het crisismanagement was echter nog niet ten einde en in het belang van de club moest er nog verder gesaneerd worden. Financieel en organisatorisch moest er dus nog heel veel gebeuren en het bestuur verzocht dan ook nadrukkelijk dat iedereen daar zijn steentje aan wilde bijdragen.

Op woensdag 20 december 2017 vond bij sv Madestein de Algemene Ledenvergadering plaats. In de sv Madestein-kantine werd Suzanne Lems, met een meerderheid aan stemmen, verkozen tot de nieuwe voorzitter en volgde hiermee Peter Oldenburg op.

De indeling van de zaterdag 1 van sv Madestein voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star. HDV trok zich in december 2017 terug uit de competitie.

In het tweede seizoen van trainer Dennis Young startte sv Madestein, met een 4-0 zege op PGS-Vogel en 0-5 zege bij GSC-ESDO, uitstekend aan de competitie. Door allerlei oorzaken werden echter de prestaties daarna helaas minder en zagen we sv Madestein tijdens de winterstop met 17 punten uit 11 duels terug op een zevende positie.
De tweede seizoenshelft ging voor de zaterdag 1 als een nachtkaars uit, dit tot ontevredenheid van trainer Young en zijn dienstverband begin april per direct beëindigde. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist sv Madestein er dit seizoen 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 28 punten, en een doelgemiddelde van 66 voor en 52 tegen, eindigde men op een teleurstellende negende positie van de ranglijst.

De indeling van de zondag 1 van sv Madestein voor het seizoen 2017-2018 in de 4e Klasse A luidde als volgt; Blakenburg, Delfia, sv Erasmus, GOL Sport, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Roodenburg, SVH, Steeds Hooger, Toofan, Wanica Star en sv Madestein.

De zondag 1 van sv Madestein speelde dit seizoen geen enkele rol van betekenis in de 4e Klasse A. Toen begin december 2017 bekend werd dat sv Madestein geen financiële middelen meer had om trainer Patrick Pershad zijn salaris te betalen was dit voor hem de aanleiding om er direct mee te stoppen. Assistent trainer Tahir Mohammed nam de taken van Pershad voor de rest van het seizoen over.
Van de 20 competitiewedstrijden wist sv Madestein er dit seizoen slechts 3 te winnen, 1 gelijk te spelen en maar liefst 16 te verliezen. Met 10 punten, en een doelgemiddelde van 26 voor en 67 tegen, eindigde men op een teleurstellende negende positie van de ranglijst.

Seizoen 2018-2019

Het bestuur van sv Madestein had besloten dat de club vanaf het seizoen 2018-2019 alleen verder ging met selectievoetbal op zondag. Dit betekende dus dat er op zaterdag helemaal niet meer werd gevoetbald op het complex van sv Madestein. Zodoende schreef men voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB.

Om te komen tot een betere competitie-indeling voor de derde en vierde klasse zondag, werden de derde- en vierde klassen in het seizoen 2018-2019 samengevoegd. Dit betekende dus dat er bij aanvang van dit seizoen geen vierde klasse in district West II bestond. Het samenvoegen werd door de KNVB gedaan omdat er steeds meer zondagteams stopten. De KNVB hoopte dat op deze manier de scheiding weer op een natuurlijke ging verlopen. Alle overgebleven zestig teams werden verdeeld over vier kwalificatiepoules van vijftien ploegen. Daarin moest worden gestreden voor een plek in de play-offs. Er werden geen returns gespeeld, maar wel speelde iedereen even vaak uit als thuis. De beste zes zouden zich dan kwalificeren voor de “derde klasse hoog”, de overige negen gingen dan spelen in de “derde klasse laag”. In de “derde klasse hoog” kon dan worden gestreden om promotie naar de tweede klasse. Op die manier probeerde de KNVB om in het seizoen 2019-2020 weer twee derde klassen en twee vierde klassen te krijgen in West II.

Het eerste elftal van sv Madestein kwam dit seizoen dus uit in de 3e Klasse Q2 met daarin als tegenstanders: DHL, Full Speed, GSC-ESDO, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, ODB, REMO, SVH, Toofan, VCS, WIK en Wilhelmus.

Tahir Mohamed was aangesteld als trainer van de zondagselectie.