Corona

CTB maatregelen per 6 november

Wij zijn blij dat de Tweede Kamer en het kabinet hebben geluisterd naar de bezwaren vanuit de amateursport. Met deze uitkomst is voor bijna drieduizend voetbalverenigingen, 600.000 volwassen amateurvoetballers en duizenden vrijwilligers een werkelijk onmogelijke situatie voorkomen. Het eerdere plan, het tonen van een Corona Toegangsbewijs (CTB) door sporters en publiek van 18 jaar en ouder ook voor de buitensport, was praktisch niet uitvoerbaar.
Voor het veldvoetbal blijft het sporten in elk geval voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws aangezien sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid en dus ook de gezondheidszorg. Ook heeft deze wijziging een positieve invloed op de sociale aspecten van verenigingsleven. Iedereen kan elkaar nog blijven ontmoeten. Maar gelijker tijd vragen de nieuwe maatregelen weer ontzettend veel van het aanpassingsvermogen van de vrijwilligers, de voetballers en het publiek.

Resumerend heeft het demissionair kabinet per 6 november de volgende nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport.

  • Bij sporten op binnensportlocaties is er voor publiek én sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Dit geldt dus ook voor het zaalvoetbal. Bij het betreden van de locatie zal een CTB getoond moeten worden.
  • Voor de buitensport geldt dat alléén voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras een CTB getoond moet worden.

Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen locaties wel een CTB tonen.

Deze maatregelen gaan aanstaande zaterdag in, maar de overheid heeft richting de sportsector aangegeven er begrip voor te hebben als de praktische invoering niet direct geregeld is. Uiteraard er wel op vertrouwend dat de benodigde processen in gang worden gezet. Wij willen benadrukken dat het aan de verenigingen is om haar leden en het publiek op te roepen dat ze ZELF ook hun verantwoordelijkheid hebben ten aanzien van het kunnen betreden van binnenruimtes en specifiek het betreden van de kleedkamer en hen oproepen om het de vrijwilligers van de club NIET onnodig moeilijker te maken dan het al is. Het gedrag van onze sporters/publiek wordt medebepalend voor mogelijke toekomstige maatregelen van de overheid.


Covid-19 – Corona

Corona Cup🏆

Zondag 28 maart 2×2 coronacup op Sv madestein.

Wat is de bedoeling : gezien de aantallen spelen we in duo vorm op een klein veldje.
Deze dag draait om sportief samen te zijn. Wedstrijd duurt steeds 10 minuten.
De poule winnaars spelen uiteindelijk tegen elkaar en daar komt een winnend duo uit die de Corona cup wint.
Geef je duo op bij suus via de app 06- 181 970 07.


Nieuwe belangrijke Corona Update!!
Maatregelen lockdown:
Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari aangekondigd dat de huidige lockdown die geldt in Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in ieder geval wordt verlengd tot en met 15 maart. De huidige maatregelen die gelden voor het voetbal worden hiermee automatisch ook verlengd tot deze datum. Daarnaast geldt van 21:00u ’s avonds tot en met 4:30u ’s ochtends een avondklok. Deze avondklok blijft tot ten minste maandag 15 maart 4:30u van kracht. Een versoepeling van de maatregelen voor de sport is dat de overheid vanaf 3 maart toestaat dat spelers tot 27 jaar weer samen buiten mogen sporten.
Meer info: KNVB Corona
Corona update
Beste leden,
Het coronavirus is helaas nog niet weg en met een 2e golf bezig. Dit beïnvloed niet alleen ons dagelijks leven maar ook onze sport.

Senioren vanaf 18 jaar
Tot nader bericht is het voor deze groep niet toegestaan om in teamverband, maar in groepjes van 4 of alleen te trainen. Informeer hierover bij je trainer . de kantine kleedkamers en douches blijven nog steeds gesloten. Na evaluatie van de regering zal de KNVB ons verder informeren.

Als we met elkaar proberen ons aan deze regels te houden, dan kunnen we hopelijk snel veilig trainen en wedstrijden spelen. Het is belangrijk dat we het samen doen.
Het bestuur van Sv Madestein is verantwoordelijk voor de naleving van de maatregelen. Dit betekent dat we bevoegd zijn op te treden indien niet voldaan wordt aan instructies, en leden/toeschouwers toegang tot activiteiten en het complex kunnen ontzeggen. We gaan ervan uit dat dit niet nodig zal zijn en dat iedereen het belang van de regels kent en hier ook gehoor aan geeft.
Bestuur Sv Madestein

Geen toeschouwers meer toegestaan, ook kantines per direct gesloten!
Lees verder
Nieuwe Corona update (28-9-2020)
Beste leden,

Vanavond zijn er weer nieuwe maatregelen aangekondigd die morgen 29 september 2020 in gaan .
Zo het volgende ,

Voor de sport gaan ook extra beperkingen gelden. Er wordt geen publiek meer toegelaten bij sportwedstrijden. Dat geldt voor zowel de professionele sport als de amateursport. Alleen spelers en technische staf zijn toegestaan . Dus sport je niet mee dan ook niet hangen langs de velden .
Kennelijk is dit nodig want veiligheid en gezondheid boven alles .
Ook zijn de sportkantines weer gesloten.
Wat betekent dat voor iedereen :
Omkleden in de kleedkamers mag mits de anderhalve regel wordt nageleefd ,douchen is ook nog toegestaan maar de kantine is en blijft gesloten .

Zodra er verandering komt zal dat direct worden gemeld .

Hopende op een ieders medewerking zodat we snel weer kunnen genieten van onze sportdagen .

Bestuur Sv Madestein

Belangrijke weetjes voor op ons complex tijdens Covid-19

(Let op !! Houd de site in de gaten voor eventuele wijzigingen in het beleid) Een seizoen dat
anders dan anders begon, maar beter begon waar het vorige eindigde.
Volgt u het nog?
Zo ook met de regels die her en der gelden.
Wij zijn net als iedereen gehouden aan de voorschriften van het RIVM en gaan er van uit dat u zich op ons sportcomplex daar ook aan houdt.
Verder zijn er voorschriften vanuit de Gemeente Den Haag en de KNVB.
Dat maakt het allemaal voor de verenigingen niet makkelijker om een gewone wedstrijddag in goede banen te leiden.
Vandaar het verzoek om zoveel mogelijk logisch na te denken en de voorschriften te volgen.
Hieronder de meest belangrijke aandachtspunten(naast de algemene RIVM-regels):
Verzamel zoveel buiten, op het terras of elders op of voor het complex
Zo wordt het aantal (zit)plaatsen in het clubgebouw niet overtreden.
Bij het betreden van het clubgebouw, dient u zich te registreren via de formuliertjes bij de ingang(en) van het gebouw.
De ingevulde formulieren worden strikt vertrouwelijk behandeld en vernietigd na de voorgeschreven bewaarperiode.
Ontsmet uw handen bij binnenkomst, vertrek en tussendoor met enige regelmaat.
Betaal zoveel mogelijk met PIN aan de bar.
Informeer (via leider of trainer) wat de regels zijn bij de tegenstander in het geval van uitwedstrijden.
Denk aan de mondkapjes als je met mensen uit meerdere huishoudens in een auto zit.
Houd na de wedstrijd weer de gepaste afstand.
Op ons complex bestaat vooralsnog de mogelijkheid om ons om te kleden in de kleedkamers.
Voor de elftallen worden zoveel mogelijk twee kleedkamers gereserveerd zodat er met niet meer dan 8 personen tegelijk omgekleed wordt in 1 ruimte.
Bij een volle bezetting aan kleedkamers, vragen wij de elftallen om te wachten en zoveel mogelijk de hygiëneregels in acht te houden.
Wij hopen op uw begrip en medewerking.
Blijf gezond en sportief en kunnen we er zo met ze alle een leuke voetbal dag op na houden .

Het is weer zover!!!
Zoals is aangekondigd mag de kantine vanaf 1 juli weer open en mogen er ook (oefen)wedstrijden gespeeld worden. Normaal gesproken zitten we inmiddels in de zomerstop en zijn de kantine en het complex gesloten. In deze bijzondere tijden zijn we ons ervan bewust dat het verenigingsleven erg gemist wordt en zullen we niet per definitie gesloten zijn. In samenspraak kan er ditmaal worden door getraind en kan er ook gebruik gemaakt worden van de kantine voor een gezellig samenkomen. Vanuit de gemeente zullen er nog nadere regels volgen m.b.t. het openen van de kantine. Hiervan zullen wij jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen.
Ondanks de versoepeling blijven de algemene maatregelen van kracht. We houden buiten het veld 1.5 meter afstand en als je corona gerelateerde symptomen hebt of ziek bent blijf je thuis. En was regelmatig je handen. Wij zullen hier ook in voorzien maar vragen een ieder om zich hieraan te houden.
Mocht je door willen trainen of andere vragen hebben mail dan naar suzanne079@live.nl
Laten we met zijn allen onze verantwoordelijkheid nemen en gebruik maken van ons gezond verstand. Dan kunnen wij nog lang van onze geliefde vereniging genieten.

Bestuur van Sv madestein

Corona-update; Trainingen.
Binnenkort kunnen de trainingen bij SV Madestein weer hervat worden.
Onderstaande de belangrijke regelementen vanuit de KNVB.

 

Amateurvoetbal komt stil te liggen i.v.m. Corona.
  • Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.
  • De verwachting is dat vanaf 1 september ook binnensporten zoals zaalvoetbal weer mogelijk zijn.
  • Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal.
  • Verenigingskantines kunnen naar verwachting open vanaf 1 september.

De komende tijd zal het kabinet details verder uitwerken. De KNVB zal zo snel mogelijk de net aangekondigde maatregelen bestuderen, intern en met NOC*NSF en het ministerie van VWS bespreken en de verenigingen en voetballers nader informeren