SV Madestein O23 is een feit!

madestein-o23

Dat sv Madestein zowel organisatorisch als sportief groeit in haar eerste jaar word nog maar een keer onderstreept met haar opzet O23. Aangezien sv Madestein inzet op jonge getalenteerde voetballers met een gezonde mix van routiniers is de samenstelling van de O23 een prima weerspiegeling waarmee de club bezig is.

Dinsdag avond werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen de O23 van Quintus. De groep van sv Madestein bestond uit 16 geselecteerde spelers die onder leiding van gast trainer Kees van der Straaten, die graag als huidige speler van de selectie zijn kennis wil overdragen en wil doorgroeien binnen sv Madestein, hun talenten mochten laten zien.

Om klokslag 20.00 uur is het een spetterende start met een zeer hoog tempo. De eerste kans is voor Dylan Durban die met een goed afstand schot van circa 25 meter bijna de keeper van Quintus verrast. Over en weer ontstaan kansen waarbij een hard schot van Moreno, via een prachtige dieptepass van Shyvannie, op de vuisten van de keeper terecht komt. In de omschakel momenten lijkt Quintus iets meer vanuit de organisatie te voetballen en dat levert een aantal gevaarlijke momenten op. Net voor rust een uitbraak 1 op 1 met onze keeper Co die redt, maar de vlag in de lucht voor buitenspel haalde de spanning eruit en met 0-0 en een zeer interessant duel gaan we de rust in.

In de rust spreekt Kees zijn jongens aan met als belangrijkste boodschap het geduld, de organisatie en de afspraken die nagekomen moeten worden.
In de beginfase van de tweede helft is Madestein zeer dreigend en verdient 4 hoekschoppen achter elkaar. Ondanks enkele schoten op goal van onder andere een goed voetballende Shyvannie weten onze jongens niet het net te vinden. De onzorgvuldige opbouw en de nodigen wissels maken het wat rommelig en Quintus speelt zeer gedisciplineerd en loopt uit met 2 doorbraken naar de 2-0. Kees besluit toch wat meer risico te gaan nemen door het doorschuiven van Daniel, maar helaas is Quintus gewoon weg beter ingespeeld op elkaar en prikt nog 2 goede goals.

Al met al een prima wedstrijd met veel leermomenten voor ieder. Daarbij mag gezegd worden dat de scheidsrechter van deze avond prima floot en zijn complimenten gaf voor de uitermate sportieve en getalenteerde inzet van de Madestrijders uit Madestein.

Foto vlnr: Dave Leeuwerke, Kees van der Straaten, Daniel Durban,  Moreno Giske, Faizel Sbaa, Yayul Mulongo, Harun Ozcul, Zakki Aissaoui, Anfernee Budike, Dylan Durban, Osama Irzi, Maurice van der Toorn, Bilal El Menhali, Ayaaz Mokiem, Shyvannie Lampe, Cochise Titahena, Eldrin Serbony en Lorenzo van der Toorn.